Information om cookies

På vår webbplats använder vi oss inte av kakor för egen del men vi använder Googles besöksstatistik, Google analytics, för att kunna utveckla och förbättra webbplatsen.

Enligt lagen om elektronisk kommunikation ska alla som besöker en webbplats med kakor få information om:

  • att webbplatsen innehåller kakor
  • vad dessa kakor används till
  • hur du kan undvika kakor

En kaka är en textfil som sparas på besökarens dator. De används för att ge information om vad besökaren gör på webbplatsen och hur många som besöker webbplatsen.

Det finns två typer:

Den ena sparar en fil som ligger kvar på din dator. Filen används till exempel för att du lättare ska kunna använda webbplatsen utifrån sina önskemål och intressen.

Sessionskaka: Då du är inne på en webbsida lagras kakan tillfälligt i besökarens datorminne. Kakorna försvinner när du stänger webbläsaren och ingen personlig information sparas.
Vi använder båda typerna. När du besöker vår webbplats skickas en sessionskaka mellan din dator och vår webbserver för att bland annat underlätta navigering. Kakan försvinner när du avslutat besöket.

Google analytics använder kakor för att analysera hur webbplatsen används. Denna information (inklusive IP-adress) vidarebefordras till och lagras av Google. Google kan också överföra denna information till tredje part om det krävs enligt lag eller om en tredje part behandlar informationen för Googles räkning. Google kopplar dock inte samman din IP-adress med annan data som samlas in.

Kakor används även av Sharethis som vi använder oss av för att besökare på webbplatsen ska kunna dela sidor (via Facebook, Twitter och e-post).

Inte acceptera lagring av kakor

Du kan ställa in din webbläsare så att den inte accepterar kakor, men då kanske du inte kan använda webbplatsens funktionalitet fullt ut. Under inställningar kan du stänga av lagring av kakor.

Om du inte vill att dina besök på webbplatsen ska visas i Google Analytics statistik kan du använda så kallade opt-out tillägg till din webbläsare: Google Analytics opt-out browser add-on.

Mer information om hur kakor fungerar finns hos Post- och telestyrelsen.