Vattenavstängning 15 december 2021

Uppdatering 2021-12-15 15:00

Kommunen har meddelat att dom har åtgärdat läckan och att vi åter ska ha vatten.

Uppdatering 2021-12-14 15:43

Kommunen har nu grävt runt ventilen och lyckats öppna denna, så nu ska vi ha normaltryck. Däremot kommer kommunen att stänga av vattnet i morgon för ett större område för att byta denna ventil.

Detta arbete kommer att påbörjas i morgon kl. 09:30 och beräknas vara slutfört i morgon kl. 15:00.

Vi har just nu låg temperatur på varmvattnet, vilket vi håller på att undersöka. Förhoppningen är att temperaturen ska börja återgå till normala nivåer inom kort.

Viktig uppdatering 2021-12-14 11:19

I samband med dagens vattenavstängning hos kommunen gick ventilen på kommunens ledning sönder. Detta medför att hela arbetet med byte av våra mätare har pausats tillsvidare. Kommunens ventil är just nu i ”halvöppet” läge vilket innebär att vi har vatten till vår samfällighet – om än med begränsat tryck.

Kommunen är nu på gång att gräva upp marken för att byta hela eller delar av denna ventil, vilket kan medföra avstängningar under både eftermiddagen och kvällen. Detta beroende på om hela ventilen behöver bytas eller ej. Än så länge finns inget estimat på när denna ventil kan vara åtgärdad.

Vi har lyft behov av ”vattenpost” om en ev. avstängning blir långvarig, vilket eventuell kan ordnas. Dessvärre kommer denna vattenpost i så fall antagligen ligga en bit bort då kommunens eventuella avstängning även kommer omfatta brunnarna på Adler Salvius väg.

Följ gärna denna sida för mer information. Information publiceras löpande vart efter denna inkommer.


Ursprungsinformation

Den 14:e december kommer Bravida hit och, tillsammans med Botkyrka kommun, byter vår vattenmätare och tillhörande konsol. Vattnet kommer att vara avstängt under större delen av dagen med start redan 07:00 (estimerad tid för färdigställande är just nu 16:00).

Glöm inte tappa upp vatten.

Anledningen till det längre avbrottet är att inte bara mätaren, utan även konsolen och tillhörande ventiler kommer att bytas ut.

För frågor, vänligen kontakta styrelsen på styrelsen@flottbro.se.

Det här inlägget postades i Information. Bokmärk permalänken.